Какви проблеми настъпват при не смяна на горивния филтър?

Какви проблеми настъпват при не смяна на горивния филтър?

Какви проблеми настъпват при не смяна на горивния филтър? Филтър, който не е сменен навреме, може да се запуши. Ако диференциалното налягане на филтъра стане твърде високо, филтърната среда (хартия или плат) може да се огъне или счупи и нефилтрираните частици могат да навлязат в двигателя или кабината. Всеки запушен филтър има преки или косвени последствия за шофиращия, колата и околната среда.

Какви проблеми настъпват при не смяна на горивния филтър?

Всяка кола е различна отвъд разликата между бензин и дизел и всяка кола има свои собствени изисквания, определени от производителя на автомобила. В случай на съмнение. Попитайте вашия Champion®специалист за това. Той може да ви посъветва и да монтира правилния филтър за вашия автомобил по подходящ начин. И то във времето.

Защо трябва да избягвате запушен бензинов или дизелов филтър

Загуба на мощност: Ако количеството доставено гориво към двигателя е по-ниско от изискваното гориво от двигателя, сместа ще бъде бедна и ще има загуба на мощност.

Съществува вероятност за твърде бедна смес и може да възникне прекъсване на запалването и двигателят да отстрани неизправности и може да повреди катализатора.

Лоши стартови свойства. Когато горивният филтър е запушен, времето за постигане на идеалното налягане в горивопровода ще отнеме повече време и двигателят ще има проблеми със стартирането или изобщо няма да стартира.

Повреда на други компоненти: Съвременните системи за впръсквне са направени с висока точност. Мръсотията може да повреди части, чиято смяна е скъпа, причинена от горивен филтър, който не е сменен навреме или такъв, който е инсталиран с ниска ефективност.

Блокиран горивен филтър

● Вашето превозно средство изобщо не пали. Бензинът е мръсен и трябва редовно да почиствате филтрите на колата си. Ако не ги поддържате чисти или не сменяте горивните си филтри редовно, можете да се окажете с филтри, които са толкова запушени със замърсители. Поради запушването филтрите няма да имат достатъчно място, за да позволят на горивото да стигне до двигателя. Без правилното количество бензин за изгаряне в горивната камера, двигателят няма да работи и колата ви ще се превърне в скъпа декорация на поляна.

● Запушена горивна помпа. Ако автомобилът ви не може да се справи с изкачването по хълмове и наклони, без да спре или да се нуждае от повече мощност, горивната ви помпа е запушена и не може да осигури нужното количество мощност на вашия автомобил.

● Силен скърцащ шум. Скърцащите звуци никога не са добър звук, особено ако идват от вашия двигател. Ако чуете такъв шум, идващ изпод капака, време е да отидете при вашия механик. Те ще могат да използват диагностичната система на вашия автомобил, за да открият какъв е проблемът.

● Вашето превозно средство развива силна миризма на изгоряло, когато работи. Горивен филтър без достатъчно замърсяване може да корозира и да причини изтичане на гориво от филтърната камера. Вашето превозно средство никога не трябва да мирише на бензин и това е лош знак, ако мирише.

Към началото