Как да се справим с канализационна авария?

Как да се справим с канализационна авария?

Как да се справим с канализационна авария? Проблемите с главната канализация не само могат да ви разочароват и дразнят, но също така могат да представляват риск за здравето, ако водата е замърсена.

Как да се справим с канализационна авария?

Дори ако имате душ слушалка с регулируемо водно налягане, ниското водно налягане понякога възниква неволно. Ако не сте регулирали настройките за водно налягане и водата ви не тече както преди, това може да е признак за запушване на канализацията. Тези видове препятствия може просто да повлияят на водопроводната инсталация в дома ви. Въпреки това, този проблем често произтича от външна главна канализационна линия.

Резервно копие на отпадъчни води във вашата мивка, вана или тоалетна

Това може да е резултат от поставянето на твърде много обичайни предмети като масло, грес, дамски превръзки или дебели хартиени кърпи в канала. Корените на дърветата понякога също растат и блокират вашите тръби и това може да попречи на отпадъчните води да се движат по-нататък по канализационните линии.

В някои случаи химическите почистващи препарати, които използвате за отпушване на вашите канали, влошават ситуацията, защото този вид материя се втвърдява и полепва по тръбите ви. Това често се случва, ако течният почистващ препарат не може да премине през препятствието и няма къде да изтече.

Наводнение на мазето и кална вода около вашата септична яма

С остаряването на тръбите се увеличава вероятността от ВиК усложнения. Едно от тези усложнения може да бъде честото образуване на кал около септичната яма или вътрешните канали. Това ви показва, че може да имате проблем с основната канализационна линия, който е започнал поради разхлабена връзка или дупка някъде в тръба.

Мръсотията и отломките от пода на мазето ви, смесени с изтичаща вода от пералнята, също могат да доведат до наводнение. Замърсяване, причиняващо заболяване, може да възникне, ако наводнението продължи, тъй като тази мръсна вода може да съдържа бактерии, вируси, мухъл или плесен.

4. Лошите миризми, които се разпространяват през мазето

Може би забелязвате тази миризма, докато слизате надолу, за да смените прането. Вонята може понякога дори да премине през вашите вентилационни отвори и да проникне в останалата част от дома ви. Ако нямате представа защо домът ви не мирише толкова свежо, колкото бихте искали, обадете се на ВиК фирма. Проблемът може да е по-сериозен, отколкото си мислите. Повече от вероятно това е резултат от ВиК авария, причинена от вътрешно или външно препятствие.

Към началото