Колко време се ползва евтиния килим?

Колко време се ползва евтиния килим? Влакната на килима всъщност са малки бримки, които са вплетени в задната част на килима. Примките са известни като купчина килими и височината и стегнатостта на тези влакна влияят на вида и усещането им. Килимите с висок косъм имат по-дълги влакна и халки. Те са склонни да се чувстват по-меки и по-уютни, но няма да издържат толкова дълго, колкото килим с нисък косъм. Те са страхотни за стаи, които може би имат по-малко трафик или за тази стая, в която искате малко лукс под краката си.

Колко време се ползва евтиния килим?

Килимите с нисък косъм имат по-къси, по-стегнати бримки. Те са по-лесни за почистване и прахосмукачка и е по-малко вероятно да се зацапат, което ги прави по-добър и по-разумен вариант за зони с голям трафик, домове с разхвърляни деца (или съпрузи).

В обощение, килимите с нисък косъм обикновено са по-евтини от тези с висок косъм.

Продължителност на ползване- разлики между скъп и евтин килим

Трудно е да се даде точна продължителност на живота на килима, тъй като това ще зависи от индивидуалните обстоятелства във вашия дом и стаята, в която се намира килимът. Но ако се грижите за тях, килимът може да издържи до 15 години, а понякога отвъд. Разбира се, има много фактори, които ще повлияят на това, включително какъв тип килим избирате (вълнен срещу изкуствен) и дали избирате килим с висок или нисък косъм и трафика, който получава. Най-общо казано, елементите, които водят до по-скъп килим, напр. вълна, качествени влакна, ще доведат до по-издръжлив и по-дълготраен килим. От вас зависи да решите дали това е необходимо за стаята, в която полагате килима. Или можете да минете с нещо в долния край на бюджета.

Има много елементи от един скъп килим, които могат да помогнат за запазване на цялостния му живот. Въпреки това, за да сте сигурни, че всеки килим ще достигне своя максимален живот, трябва да го поддържате и да се грижите за него правилно.

Характеристики на евтиния килим:

  • Изработка: Машинна изработка, с по-евтини материали
  • Цвят и модел: Не е многоцветен
  • Изглед и усещане на килима: Материал с по-ниско качество и може да не се усеща толкова луксозен на допир
  • Купчинка: По-малко отворена купчина, което води до по-лек килим на квадратен метър
  • Продължителност на живот: По-малък живот- в зависимост от поддръжката и грижите, които се полагат
Към началото