Плъзгащи се интериорни врати за различен дизайн

Плъзгащи се интериорни врати за различен дизайн

Плъзгащи се интериорни врати за различен дизайн. Има много плъзгащи се интериорни врати и всеки тип конструкция решава „своите“ функционални проблеми на пространството. Подробностите заслужават отделна статия, сега ще очертая само основните опции за плъзгащи се врати. Паралелно плъзгащи се интериорни врати: платното се движи по съседната стена, движи се по горната релса. Понякога се наричат ​​“врати на хамбар“. Каскадни плъзгащи се интериорни врати: три или повече платна могат да бъдат отнесени на една страна в „стек“. Плъзгащи се интериорни врати тип Акордеон: платното отива настрани и в същото време се „сгъва“.

Плъзгащи се интериорни врати за различен дизайн

Плъзгащи се интериорни врати тип Книга: платното е разделено на две неравни части – по-голямата работи като люлка, по-малката е сгъната по аналогия с акордеон. Плъзгащи се интериорни врати. Врати за вътрешни отделения: платното минава по релсите отгоре и отдолу. Плъзгащи се интериорни врати тип Касета: плъзгаща се врата „паркира“ вътре в стената. Радиални (заоблени) плъзгащи се врати.

Когато мебелите са близо до вратата, това няма да попречи, ако вратите са от типа плъзгащи се интериорни.

Плъзгащата се интериорна врата няма да пречи нито физически, нито естетически. Наличието на мебели също няма да се превърне в пречка: можете да ги поставите близо (несъмнено плюс).

Когато се съмнявате

Имате нужда от плъзгаща се интериорна врата или преграда

При вътрешните прегради най-често се ограничавате до модерния стил – интериорната плъзгаща се врата може да бъде без преувеличение всякаква. Външният вид и довършителните материали са толкова разнообразни, че не е необходимо да се говори за липса на избор.

Когато корекцията на пространството има значение

Погледнете плъзгащите се интериорни врати, оформящи отвора в този интериор – те работят на принципа на „завеси“, които коригират прозореца със сложна форма. Изглежда, че отворът е два пъти по-широк и по-висок, отколкото в действителност. Идеята за арка прави едно просто решение ефективно.

Освен това можете да регулирате не само „по ширина“, както на предишната снимка, но и по височина. Оценете как изглежда висока врата от пода до тавана, ако направляващият профил е скрит в таванна ниша или декоративна кутия.

Към началото