Има ли разлика между мода и стил?

Обяснение на мода и стил

Обяснение на мода и стил. Модата всъщност се повтаря и се завръща десетилетия по-късно. Езикът на модата може да се овладее и научи чрез изучаване на модни тенденции и сезонни колекции, четене на списания, гледане на работата на модните дизайнери година след година. Модата помага да развиеш вкус, да експериментираш, в цялото си многообразие да търсиш това, което ти отива. С помощта на света на модата можете да развиете чувство за красота, а вече усъвършенстваният вкус ще ви помогне да определите своя собствен моден стил.

Обяснение на мода и стил

Не е тайна, че стилът е малко по-сложен. В крайна сметка какво е стил? На първо място, стилът е съзнателен избор. И да направите независим избор често е много по-трудно, отколкото да следвате масовата мода. Стилът е начин да избереш сред голям брой възможности точно това, което е в унисон с вътрешното състояние и нагласа. Стилът отразява начина, по който виждаме себе си. Стилът е възприятие за самите нас и то касае не само дрехите, но и поведението ни, реакциите ни, живота ни като цяло. Да бъдеш стилен е модерно по всяко време.

Как да ги различим?

Ако модата изразява мирогледа на някой друг, тогава стилът е начин на себеизразяване, личен почерк, щрих към вашия портрет. Стилът е вашата история за външния свят за себе си с помощта на дрехи, маниери, поведение. Стилът е това, което ви отличава от другия човек. Това е умело и точно подчертаване на собствената уникалност, изразена във външни прояви. Стилът е усещане за себе си и проява на индивидуалност чрез външен вид. Нищо чудно, че казват, че модата е в дрехите, а стилът е в този, който ги носи.

Към началото