Красивите водопади на Анталия

ВОДОПАД КУРШУНЛУ

Красивите водопади на АнталияНа 18 км североизточно от Анталия и заобиколен от червена борова гора, този красиво озеленен парк е определен като Природен парк на водопада Куршунлу през 1991 г. Потоците Калабатли и Акчакопур се сливат, създавайки този спиращ дъха водопад. Кактуси, папрати и много дървета могат да се видят из целия парк. Пешеходните пътеки се провират по бреговете на реката в целия парк. Бъдете готови да се изкачите по стръмни хълмове, както и да се разхождате през гъсти тревисти площи. Срещнахме няколко гущера, костенурки, патици и риби, наслаждаващи се на лагуните.

Красивите водопади на Анталия

Най-доброто време за посещение е ранна пролет или ранна есен. На място има зони за пикник и маси, ако решите да си носите собствена храна, но има и места за сервиране на храна и напитки. Носете вода, ако планирате да се разходите из парка и скалистите зони могат да бъдат хлъзгави, така че носете добри маратонки. Входна такса: 9TL на човек. Работно време: 08:00 – 18:00ч.

Транспорт: Карахме нашата кола, но има обществен транспорт. Ако използвате обществен транспорт, моля, говорете с вашия домакин, за да намерите текущия график или отидете на обиколка с екскурзовод.

ГОРЕН ДЮДЕН ВОДОПАД

Водопадите Upper Duden се намират на 9 километра от центъра на Анталия. Източникът на водопада е река Къркгоз, а водопадът е висок 20 метра. Под водопада има пещери, които можете да изследвате, докато се спускате по стъпалата до основата на водопада. Едно от най-старите и най-големи широколистни дървета от семейство Platanaceae може да се види драпирано над водата. Смята се, че е на повече от 600 години. Спокойните звуци на водата, падаща каскадно върху скалите, е едно от най-релаксиращите и радостни преживявания на водопада Upper Duden.

Предлагат се обществени автобуси и микробуси. Карахме собствената си кола и паркирахме на определен паркинг.

Съоръжения: Ресторанти и колички за храна се предлагат както вътре, така и извън парка. Носете вода със себе си, ако планирате да се разходите по пътеките, които се скитат из парка. Поради терена носете нехлъзгави маратонки.

ДОЛЕН ДУДЕН ВОДОПАД

Водопадът Lower Duden се намира близо до Лара, на 8 километра от центъра на Анталия. Водопадът се излива над 50-метровите скали и се влива в Средиземно море. Най-доброто място за разглеждане на водопада е или като вземете обиколка с лодка по крайбрежието, или като се разходите до изгледа към водопада Duden Park. Живописната гледка от парка спира дъха. Това е страхотно място за заснемане на селфи с мощния поток на водопада на заден план. Водопадите Lower Duden са една от най-емблематичните природни красоти на Анталия.

Транспорт: Предлагат се обществени автобуси и туристически лодки в яхтеното пристанище Kaleici. Можете също така да се консултирате с вашия хотел/хостел за повече информация.

Удобства: Наблизо има много страхотни ресторанти. Докато посещавате водопадите Lower Duden, насладете се на разглеждането на парка Duden, тъй като няма такси за разглеждане на водопади от парка.

Към началото