Каменна вата като неорганичен нагревател

Каменна вата като неорганичен нагревател

Каменна вата като неорганичен нагревател. Стиропор – има отлични топлоизолационни характеристики, но е силно запалим, отделя токсични продукти при горене. Плочите от дървесни влакна са сравнително плътна и тежка изолация (направена от цимент и дървесен чипс). Има добра устойчивост на различни негативни фактори (гризачи, микроорганизми, агресивни химични съединения и др.).

Ековата – произведена от производство на отпадъчна хартия. Гарантира добра звукоизолация, отлично абсорбира влагата, нанася се изключително ръчно.

Каменна вата като неорганичен нагревател

Материалите в тази категория са направени от стъкло, азбест, скали и шлака. За свързване се използват смоли и различни синтетични съединения.

Стъклената вата – издръжлив влакнест материал – не се страхува от влага, корозия, химическа атака и гризачи. Има сравнително кратък период на експлоатация. Топлоизолационните характеристики на стъклената вата оставят много да се желае.

Минерална / каменна вата – демонстрира ниска топлопроводимост, показва забележима устойчивост на най-честите негативни фактори. Произвежда се под формата на панели, които са много удобни за монтаж.

Керамичната вата е нагревател на базата на прости неорганични съединения. Не се страхува от високи температури и „агресивна химия“, понася добре силни студове.

Характеристики на използването на топлоизолационни материали

При изграждането на сглобяеми обекти най-често се използва минерална вата. Неговите експлоатационни характеристики (пожарна безопасност, ниска топлопроводимост и др.) са идеални за изолиране на блок контейнери и други сглобяеми конструкции.

На второ място по популярност е ecowool. Не е предназначен за дълъг период на работа, деформира се с времето и губи обем.

Каменната вата по отношение на производителността може да се сравни с минералната вата. Въпреки това, в модулната конструкция, тя не се използва толкова често поради високата си цена.

Още по-рядко се използват неорганични нагреватели (пеноизол, полиуретан и др.). По отношение на производителността тези неорганични нагреватели стоят значително по-ниско от минералната вата, а също така изискват ръчно нанасяне. Това пък, от своя страна увеличава сложността на извършването на производствените процеси.

Към началото