Аксесоари за градински люлки

Аксесоари за градински люлки

Аксесоари за градински люлки. Обърнете внимание за амплитудата на люлеене, разстоянието на седалката до земята, възможността за нейното регулиране и ъгъла на облегалката.

Изборът на идеалната градинска люлка зависи от много фактори. Според експерти, на първо място, си струва да се вземат предвид следните характеристики.

Аксесоари за градински люлки

1/Размери. Размерът на градинската люлка пряко влияе върху това колко хора могат да седят на нея едновременно. Днес има модели градински люлки за един, двама или трима души (понякога повече). Също така си струва да се вземе предвид височината на цялата конструкция, включително тента. Средно тя е от 1,5 до 2 м. „Ако на люлка почиват двама-трима, то ширината трябва да е до 2 м. За един човек е достатъчна 1 м ширина“, съветва експертът.

2/Тип поддръжка. Има два основни вида градински люлки: на свободно стоящи крака и дизайни с извити рамкови плъзгачи. Първите са най-добре монтирани на равна солидна платформа, вторите са подходящи за тревни площи и тревни площи.

3/Тип рамка. Изборът в полза на дървена или метална люлка зависи от бюджета, дизайна на обекта и начина на работа. Днес металните люлеещи се дивани са най-популярни. „Струва си да вземем предвид диаметъра и дебелината на металните тръби. Те трябва да са от 35 до 60 мм. Ако просто си почивате, четете или спите, тогава можете да изберете тръби с ширина до 45 мм. Ако се предвижда активно да се люлеят трима, а децата да скачат на люлката, то до 60 мм”, препоръчва експерт.

4/База за седалка

Има няколко вида градински люлки: поцинкована мрежа с амортизация, подсилена заварена решетка или мека тъкан. Поцинкованата мрежа е по-мека, но може да се разтегне с времето. Подсилената решетка е по-издръжлива, но ще трябва да изберете меки и удобни възглавници за нея. Тъканната основа се използва по-често в бюджетни модели и бързо става неизползваема.

5/Максимално натоварване. В зависимост от модела може да варира от 100 до 500 кг. Например, по съвет на експерти, градинска люлка с товароподемност 350 кг е подходяща за двама души. Ако бюджетът позволява, по-добре е да изберете продукт с максимален капацитет. Дизайнът и механизмите, предназначени за сериозно натоварване, ще издържат по-дълго.

6/Материал и пълнеж на възглавницата на градинската люлка. Възглавниците най-често се изработват от текстил. По-добре е да изберете подвижни калъфи с ципове, изработени от водоустойчив материал. Най-предпочитаният пълнител за градински възглавници и матраци е дунапренът, твърдят специалистите.

7/Наличието на тента. Повечето градински люлки имат специален навес, който предпазва от слънце, дъжд и вятър. Най-често те са изработени от влагоустойчив плат или поливинилхлорид (PVC). Такива сенници имат повишена устойчивост на износване, лесни за почистване, не избледняват на слънце. Когато избирате тента, трябва да обърнете внимание на нейната плътност – колкото по-висока е тя, толкова по-добър ще бъде целият продукт.

Допълнителни аксесоари. Градинските люлки могат да бъдат оборудвани с различни аксесоари, като подлакътници, поставки за чаши и сгъваема маса, мрежа против комари и покривало за съхранение.

Към началото