Къде в Европа за Нова Година?

Къде в Европа за Нова Година? Нова година в Лондон, Англия. Вълшебен по Коледа, Лондон е емблематична дестинация и за Нова година. Какво по-емблематично от отброяването до Нова година в подножието на Биг Бен, пред фойерверки, изстреляни от Темза?

Къде в Европа за Нова Година?

През деня няма да пропуснете да се качите на Лондонското око или да направите круиз по Темза. Какво ще кажете за „Бийтълс магическа мистериозна автобусна обиколка“ или катерене на покрива на O2 Arena? Изживейте незабравими новогодишни изживявания в Лондон.

Най-красивите партита се провеждат на открито, за да се насладите на фойерверките като партито в Southbank Center или в „The Rooftop“ за спираща дъха гледка към Лондон.

Нова година в Прага, Чехия

Един от най-романтичните градове в Европа Ви очаква за Нова година „а ла карт“. Независимо дали сте фен на елегантните партита, с абитуриентски бал. Гала рокля или фен на претъпкан пъб, Прага в новогодишната нощ има по нещо за всеки. Чешката столица е може би една от най-евтините столици за нова година в Европа, а Чехия е известна със своите доста евтини бири. Но традицията гласи, че шампанското е питието за полунощ.

Прага празнува Нова година с множество тържества, концерти на открито, фойерверки и много частни партита в ресторантите, нощните клубове и баровете на столицата. Тъй като новогодишната нощ в Прага е толкова популярна, препоръчително е да резервирате настаняването си в Прага предварително, както и вашите обиколки и дейности.

Нощните клубове са наистина пълни през Нова година, така че препоръчваме или да резервирате много по-рано, или да предпочитате обиколките на кръчмите, частните партита в барове и ресторанти. Планирайте топли дрехи в допълнение към вашето парти облекло. Тъй като рискувате да забравите някъде якето си, вземете със себе си топло старо палто.

В Прага ли сте като двойка? Поглезете се с новогодишна вечеря с круиз по реката, нищо по-романтично за Нова година в Прага. Тематични круизи като новогодишния джаз круиз или новогодишната нощ на парти лодка са задължителни за една незабравима Нова година в Прага.

Нова година в Единбург, Шотландия

Единбург е задължителна дестинация за празничния сезон. Неговият коледен пазар е класиран сред най-добрите коледни пазари в Обединеното кралство, а новогодишната нощ в Единбург е наистина един от най-добрите в Европа.

Това събитие е толкова важно за шотландците, че носи името „Hogmanay“. Истинска институция, Нова година се празнува от 31 декември до 3 януари с гигантски партита, концерти на открито, които събират местни и международни артисти като. XXL фойерверки се изстрелват в полунощ, последвани от празненства до ранните часове по улиците и парковете на Единбург.

Един от националните обичаи по време на Хогманай е „първото стъпване“. Става дума за това да влезеш пръв през вратата на най-добрия си приятел или на любимия си съсед. Ако сте първият, който влезе през вратата им, не забравяйте да донесете подарък като уиски, сладкиши (маслена бисквитка) или дори сол. Това ще донесе късмет и на двама Ви.

Към началото