ментална аритметика

Преподаване на ментална аритметика

Преди да започнете да преподавате ментална аритметика, консултирайте се с учител и направете тест на детето си. Така ще видите потенциала му и ще разберете,  дали то е готово да овладее тази техника. Не се страхувайте да изпробвате нови, прогресивни начини за развитие на мисленето на детето. Ще видите какви висоти то може да постигне.

Ментална аритметика за деца

Тя е отлично решение за всяко дете, което може да учи в група по специално разработена програма. По този начин взаимодейства с други деца.

Менталната аритметика е техника, разработена на базата на устни аритметични изчисления. Позволява ви да развиете максималната скорост на възприемане и обработка на информацията.

Менталната аритметика е метод за броене наум, вдъхновен от старите дъски или сметала за броене на числа. На уебсайтовете на образователни центрове често се пише, че абакусът се е появил в древен Китай. Упорито го наричат ​​абакус по латински. Всъщност това устройство се използва по целия свят. Точният му произход, може и да е в Япония, но не е известен с абсолютна точност. Всъщност стереотипът казва, че азиатците са най-силните в математиката, така че защо да не дадем лаврите на изобретателите на китайците или японците.

Програмата за обучение

Ментална аритметика обикновено отнема две до три години и е разделена на няколко етапа.

Първо, децата се научават да разчитат на истинско сметало. След това, вместо дъска, те получават нейно изображение: гледайки чертежа по време на изчисленията, трябва да си представите как се движат кокалчетата. В крайна сметка те отнемат и снимката от децата – на този етап те виждат абакуса в съзнанието си и могат да извършват същите операции с него, както при истинския. Изглежда невероятно и малко страшно: движещи се невидими кокалчета във въздуха, трохи, много от които дори още не ходят на училище, изгребват дълги редове от трицифрени числа и дават верния отговор за секунди.

Към началото