Йога с топка

Йога с топка, като аксесоар за йога практики

Йога с топка са просто чудесни за йога практики, с тях приятно и успешно ще успеете да влезете във форма, ще можете да  разнообразите своите занимания в йога залата. Топките са идеални помощници и могат да намалят напрежението в мускулите и гръбначния стълб по време на определени упражнения или движения. С тях се получава чудесно разтягане. Увеличавате баланса си и издържливостта. Всички движения са много красиви с топка.

Малко за историята на топките за тренировки. Как са възникнали тези аксесоари за тренировка.

Йога с топка. Къде се е случило това?

Всъщност с помощта на хора, които са ранени и са подложени на рехабилитация, започва историята на използването на топки, първо в Швейцария – оттук и вариантът на името „швейцарска топка“, а след използването на гимнастически топки се разпространява и в други страни и сфери на живота. Така, че фитболите станаха незаменими за трениране на жени по време на бременност и за тренировки с малки деца.

Как да изберем правилната топка за тренировка за нас (фитбол)?

За да извлечете максимума от Вашата гимнастическа топка, да направите Вашата йога практика вдъхновяваща и ефективна, важно е да изберете правилния размер за топката, като вземете предвид Вашите лични параметри. Повечето фитнес топки се предлагат в четири основни диаметъра, в зависимост от ръста на човека:

  1. фитбол с диаметър 45 см е подходящ за хора с височина 153 см и по-малко;
  2. фитбол с диаметър 55 см за тези, чиято височина е между 153 см и 168 см;
  3. с диаметър 65 см за хора с ръст от 169 см до 185 см;
  4. фитбол с диаметър 75 см си струва да се купи за високи хора с височина 186 см и повече.

За да проверите допълнително дали конкретен модел и диаметър на фитнес топка са подходящи за Вас, седнете на топката и се уверете, че бедрата и коленете Ви са под прав ъгъл, преди да се решите да я закупите.

Към началото