устен превод

Професионален устен превод на повече от 50 езика

Ако организирате бизнес конференция или форум, на който сте поканили чуждестранни участници и гости, то трябва да се погрижите за тях. И под това имам предвид да осигурите устен превод за тях, за да може да няма граница между страните.

Устен превод и какви видове има

Има два вида устен превод, като единият е добре познатия на всички ни наречен консекутивен преводи или още последователен. Той е най-широко използвания и при него говорещият и превеждащият се редуват. Той не изисква специална техника, като преводачите могат да бъдат един или двама, в зависимост от естеството на работа. Той е подходящ за по-малки по размер събития и бизнес срещи.

Вторият вид устни преводи е симултанен устен превод, който тече докато ораторът се изказва. Устният преводач работи в звукоизолирана кабина, с поне още един преводач. Докато ораторът се изказва пред микрофона, устният преводач слуша думите в слушалките си и пресъздава посланието веднага. Така всеки участник в конференцията или събитието слуша превод на езика, на който иска, като избира своя канал.

Къде да намерим

Така че ако имате нужда от един от двата вида устен превод, ще ви споделя на коя агенция в София можете да се доверите. Става дума за Компас – преводачески услуги, които предлагат устни преводи на повече от 50 езика. Техните преводачи могат да Ви придружат на срещи както у нас, така и в чужбина.

Те също така могат и да ви представляват по време на телефонен разговор или скайп. А ако искате да се свържете с тях по телефон, можете да го направите на един от посочените телефони за контакт: 02 953 10 49; 0878 271 900. 

Посетете и техния сайт Compass98.com, където да получите допълнителна информация. Компас – преводачески услуги ви очакват с професионален устен превод на повече от 50 езика.

Към началото