Правила за правилно отслабване

Правила за правилно отслабване

5 железни правила за  правилно отслабване:

  1. Пийте повече вода

Правила за правилно отслабване. Пийте 1,5–2 литра вода на ден, освен чай, кафе, компоти и кисели млека. Започнете всяка сутрин с чаша чиста вода. Вземете бутилка вода за работа и я сложете до себе си, за да не забравите да пиете. Само след няколко дни това ще стане навик. Но не забравяйте, че можете да пиете поне час след хранене.

  • Яжте правилно

Изключете от диетата си сладкиши, хляб, бързо хранене, мазни, пържени храни. По-добре е да замените всичко това с плодове, печени ястия и витаминни салати. Ако обаче Ви стане напълно мрачно без сладкиши, имате право да изядете парче черен шоколад. И да, ходете до магазина, само когато сте заситени. На гладно рискувате да бъдете изкушени от храна, която противоречи на принципите на правилното хранене.

  • Спазвайте режим на деня

Закуската, обядът и леката вечеря трябва да бъдат по едно и също време във всеки ден. Между храненията поставяйте малки закуски: протеинови блокчета, сушени плодове, домашно кисело мляко, диетични хлябове, нискомаслено сирене, плодове и зеленчуци. Така тялото няма да изпада в паника и ще се опита да се запаси с мазнини за бъдеща употреба.

Правилната загуба на тегло е килограм на седмица. Това са 4 кг на месец. Да, ще отслабвате бавно, но няма да наддавате скоро. И това е голям плюс.

  • Движете се.

Ако не се занимавате със спорт в специализирани клубове, опитайте се да ходите всяка вечер и да правите определена програма от упражнения у дома през ден. Не оставайте прекалено заети на работа. Станете и се разхождайте из офиса на всеки 20-30 минути. Когато се движите, тялото се съживява, освобождава се от излишните резерви и се обогатява с кислород.

  • Измерете параметрите си и забравете за това, че сте се заели да отслабвате.

Подарете си мислене, че възприемате здравословен начин на живот, който ще ви помогне да се подобрите. Наслаждавайте се на процеса и поддържайте позитивно отношение. Направете снимка, претеглете се и измерете основните параметри на тялото, преди да започнете курса, за да оцените резултатите от вашите усилия.

Към началото